BiH

Čubrilović: Moramo biti spremni da se suočimo sa terorizmom

Čubrilović: Moramo biti spremni da se suočimo sa terorizmom
Čubrilović: Moramo biti spremni da se suočimo sa terorizmom

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras da je teroristički akt na policijsku stanicu u Zvorniku direktan napad na institucije Srpske.

"To je još jedan dokaz da moramo biti oprezni i spremni da se suočimo sa terorizmom koji je najgora pošast međunarodnog karaktera", rekao je Čubrilović.

On je istakao da teroristički napad u Zvorniku pokazuje da bezbjednosne strukture na nivou BiH nisu funkcionalne i nisu profesionalno odgovorile zahtjevu da na vrijeme reaguju kako se ovakvi nemili događaji ne bi dešavali.

"Zar nisu bili dovoljna opomena teroristički činovi u Bugojnu ili ispred Ambasade SAD u Sarajevu? Zar to nije bilo dovoljno jasno upozorenje da se protiv radikalnog vehabizma treba boriti svim zakonom dozvoljenim sredstvima", pita Čubrilović.

On je poručio da će institucije i državni organi Republike Srpske učiniti maksimalne napore da zaštite građane i imovinu i da će upotrijebiti sva raspoloživa sredstva da spriječe potencijalne terorističke napade.

Čubrilović je uputio saučešće porodici ubijenog policajca Dragana Đurića i dodao da Republika Srpska mora da pruži svu neophodnu pomoć i zaštiti porodicu ovog hrabrog policajca, koji je stradao u trenutku kada je časno obavljao svoju dužnost.

Pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić /24/ izvršio je večeras teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku i tom prilikom je jednog policijaca ubio, a dvojicu teško ranio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije