BiH

Čubrilović: NS RS važnija od pozicije i opozicije

Čubrilović: NS RS važnija od pozicije i opozicije
Foto: Ilustracija | Čubrilović: NS RS važnija od pozicije i opozicije

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je parlamentarna većina u Srpskoj pokazala zrelost u svom odnosu prema najvišoj zakonodavnoj instituciji i izrazio nadu da će se opozicioni poslanici vratiti u parlament.

"Narodna skupština kao institucija važnija je od svakog pojedinca, parlamentarne grupe, bilo koje pozicije ili opozicije. To je institucija koja je stvorena životima nekih građana ove republike i prema njoj se treba odnositi odgovornije", rekao je Čubrilović sinoć za RTRS. 

On je ponovio da nikakva povreda poslovnika ne može biti razlog da se opstruiše rad Narodne skupštine. 

"Hoću da vjerujem da će se narodni poslanici vratiti i imati konstruktivniji pristup prema radu Skupštine, da ćemo morati da nalazimo zajednička rješenja, bez postavljanja ultimatuma", rekao je Čubrilović. 

On je naveo da ta pitanja treba riješiti na Kolegijumu, a kad se već uđe u skupštinsku salu mora postojati dogovor postignut na Kolegijumu čiji su članovi šefovi poslaničkih klubova koji međusobno moraju uspostaviti bolju saradnju sa više razumijevanja. 

"Hoću da vjerujem u tu priču, a ne da vjerujem da će neko sada izmišljati na koji način će sljedeći put pokušati da opstruiše rad najvažnije i najstarije institucije Republike Srpske", poručio je Čubrilović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije