BiH

Čubrilović: Parlament Srpske najefikasniji u BiH

Čubrilović: Parlament Srpske najefikasniji u BiH
Foto: N.N. | Čubrilović: Parlament Srpske najefikasniji u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske po svim parametrima najefikasniji zakonodavni organ u BiH, ističući da je Narodna skupština u ovom sazivu funkcionisala stabilno i izvršavala svoje ustavne i zakonske nadležnosti bez velikih problema.

"Ako izuzmemo manje političke turbulencije, svojstvene svim demokratskim parlamentima, možemo reći da smo imali veoma konstruktivan rad", rekao je Čubrilović danas u Banjaluci tokom sastanka sa studentima fakulteta političkih nauka beogradskog i banjalučkog Univerziteta.

On je podržao incijativu studenata da parlamenti Republike Srpske i Srbije pokrenu zajednički program stažiranja za studente od naredne školske godine, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Čubrilović je rekao da je veoma važno i korisno da studenti razmjenjuju ideje i iskustva, zbog čega ga posebno raduje njihova saradnja i komunikacija.

"Sa rukovodstvom Narodne skupštine Srbije razgovaraćemo o mogućnosti razmjene stažista u oba parlamenta i nadam se da ćemo uskoro realizovati taj koristan prijedlog", istakao je Čubrilović.

On je napomenuo da je za jedno društvo najvažniji temelj dobar obrazovni sistem, koji je osnovni preduslov njegovog napretka i razvoja.

Studenti beogradskog Fakulteta političkih nauka borave u uzvratnoj posjeti Studentskoj organizaciji Fakulteta političkih nauka banjalučkog Univerziteta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije