BiH

Čubrilović: Predviđeno razmatranje 169 akata

Čubrilović: Predviđeno razmatranje 169 akata
Čubrilović: Predviđeno razmatranje 169 akata

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da bi u ovoj godini ova zakonodavna institucija trebalo da razmatra 169 akata.

Predstavljajući Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Čubrilović je podsjetio da je u prva tri mjeseca usvojeno više akata u zakonodavnom i tematskom dijelu.

"U drugom kvartalu predviđeno je razmatranje 31 zakona i 31 materijal u tematskom dijelu, dok je u trećem kvartalu predviđeno 17 zakona i 18 materijala u tematskom dijelu", rekao je Čubrilović.

On je naveo da je u četvrtom kvartalu ove godine predviđeno razmatranje 30 zakona i 19 akata u tematskom dijelu.

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović istakla je da je u ovoj godini važno donošenje novog zakona o radu.

"Novi zakon o radu nije usmjeren protiv radnika, naprotiv njime će biti zaštićeni dobri radnici", rekla je Stevanovićeva u raspravi o Prijedlogu programa rada parlamenta.

Ona je ocijenila da je ovaj program kvalitetan i da će biti razmatrana važna zakonska i tematska akta.

Poslanik SRS Republike Srpske Milanko Mihajilica predložio je da u ovoj godini bude donesen zakon o predsjedniku Republike Srpske.

"Ovim zakonom bi trebalo urediti neke stvari koje nisu propisane Ustavom, a odnose se na način njegovog izbora i opoziva, te prestanak mandata", rekao je Mihajilica.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, nakon redovne pauze, biće nastavljena u 17.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije