BiH

Čubrilović: Program stažiranja dobra praksa

Čubrilović: Program stažiranja dobra praksa
Foto: N.N. | Čubrilović: Program stažiranja dobra praksa

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da se program stažiranja u Narodnoj skupštini pokazao kao dobra praksa koja je mladima omogućila da se pripreme za svoja zanimanja.

On je nakon uručivanja diploma studentima koji su završili šestomjesečni program stažiranja u Narodnoj skupštini rekao da je ova, 21. generacija stažista koju je činilo 28 apsolvenata i studenata Pravnog, Ekonomskog i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, bila dobra.

Čubrilović je istakao da su prethodne generacije koje su pohađale program stažiranja pokazale da se bolje snalaze na svojim radnim mjestima.

On je podsjetio da su do sada kroz ovaj program prošla 543 studenta fakulteta društvenih nauka.

"Studenti tokom ove prakse prođu obuku kao i zaposleni u Skupštini, ali učestvuju i u pripremi sjednica i radu odbora", dodao je Čubrilović.

On je ovom prilikom studentima rekao da je Narodna skupština Republike Srpske najefikasniji parlament u BiH, te je u ovom mandatu, koji je jedan od nauspješnijih u istoriji Srpske, održao 27 posebnih i 24 redovne sjednice.

Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Marina Kucalović smatra da je ovaj program stražiranja izuzetan primjer dobre prakse kako institucijhe mogu pomoći studentima da steknu prva radna iskustva.

Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Vedran Manjić rekao je da mu je stažiranje omogućilo da unaprijedi znanja stečena na fakultetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije