BiH

Čubrilović: RS opredijeljena za evropske integracije

Čubrilović: RS opredijeljena za evropske integracije
Čubrilović: RS opredijeljena za evropske integracije

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, tokom sastanka s Morin Kormak, ambasadorkom SAD u BiH, ukazao je na potrebu da svi organi i institucije u RS i BiH aktivnosti usmjere na stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta.

Čubrilović je izrazio i opredijeljenost za evropske integracije i dodao da je NS RS aktivno učestvovala od početka u procesu evrointegracija, te da je jednoglasno usvojila izjavu o evropskom putu.

On je ukazao i na potrebu da se reforma svih nivoa obrazovanja sprovde u skladu s potrebama tržišta rada, prilagođenosti evropskim standardima i podizanju kvaliteta obrazovnog procesa.

Na sastanku je bilo riječi i o bezbjednosnoj situaciji u BiH, a konstatovano je da je neophodna efikasna saradnja svih policijskih struktura u RS i BiH, kao i s međunarodnim institucijama, posebno u oblasti sprečavanja terorizma koji predstavlja realnu prijetnju za bezbjednost u regionu.

Ambasadorka SAD u BiH danas je posjetila i opštinu Prnjavor, gdje se sastala sa Sinišom Gatarićem, načelnikom, i Borkom Lukanovićem, predsjednikom Skupštine opštine, te predstavnicima poslovne zajednice.

"Gdje god idem, ljudi govore o istim stvarima - ekonomskom razvoju, obrazovanju i otvaranju novih radnih mjesta", rekla je Kormakova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije