BiH

Čubrilović: Srbe u Italiji raduje što se Dan RS i dalje obilježava

Čubrilović: Srbe u Italiji raduje što se Dan RS i dalje obilježava
Čubrilović: Srbe u Italiji raduje što se Dan RS i dalje obilježava

VIĆENCA- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je Srni da Srbe u Italiji jako raduje što je Dan Republike ostao da se obilježava i poslije problema koje su postojali.

"Iskreno se nadam da su ti problemi prevaziđeni donošenjem novog zakona i da više neće biti inicijativa koje su beskorisne za bilo koga i da ćemo još dugo godina obilježavati naš Dan", rekao je Čubrilović, koji se večeras u Vićenci sastao sa predstavnicima udruženja Srba, a sutra će se obratiti na svečanom obilježavanju Dana Republike koje prvi put organizuje Savez Srba u Italiji.

Čubrilović je naveo da je imao sastanak sa predstavnicima sedam udruženja Srba koji su iskazali želju da obilježe Dan Republike Srpske i da on bude prisutan.

"Na večerašnjem sastanku dominirala su privredna pitanja i problemi koji muče naše ljude koji su ovdje privredno aktivni. Ima ih koji imaju i svoje firme i koji imaju određene zakonske probleme da bi mogli realizovati neke od svojih projekata", rekao je Čubrilović.

On je naglasio da ga posebno raduje što ljudi nisu politizirali nijednu situaciju što se tiče i Republike Srpske i Dana Republike Srpske, nego je razgovarano o konkretnim pitanjima i rješenjima.

"To je ono što treba da ukaže i put Republici Srpskoj kako bismo svoju ekonomsku poziciju mogli da jačamo i vezom sa našom dijasporom", istakao je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske sutra u 9.00 časova prisustvovaće liturgiji i svečanom rezanju slavskog kolača u pravoslavnoj crkvi Svetog Luke u Vićenci, a u 13.00 časova obratiće se na svečanom obilježavanju Dana Republike Srpske, koji prvi put organizuje Savez Srba u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije