BiH

Čubrilović: Nisam čuo da sam u svađi s Pavićem

Čubrilović: Nisam čuo da sam u svađi s Pavićem
Foto: N.N. | Čubrilović: U NS RS nije stigla odluka o suspenziji referenduma

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas gradilište nove Hidroelektrane "Bočac 2" i tom prilikom je održao konferenciju za štampu.

Komentarišući medijske navode o njegovom sukobu sa liderom DNS-a Markom Pavićem, Čubrilović, koji je potpredsjednik ove stranke, kaže da nije čuo za takve sukobe. 

"Nisam ni čuo da su bili medijski, niti da ima sukoba", rekao je Čubrilović istakavši da ima veoma dobar i korektan odnos sa liderom DNS-a. 

Upitan da li će DNS na narednim izborima insistirati na jednoj od važnijih funkcija, Čubrilović je potvrdio da politika DNS-a ide ka tome da na predstojećim izborima dobije jednu od tih pozicija. 

"To će umnogome zavisiti sa kojim ćemo se koalicionim partnerima dogovarati i u kojem ćemo domenu ići samostalno. Ima još vremena za to i još se time ne bavimo", rekao je Čubrilović. 

Takođe, rekao je da u parlament Srpske još nije stigla odluka o suspenziji referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

"Ova odluka još nije stigla u Narodnu skupštinu Republike Srpske. O tome još ima vremena da se razgovara i vjerujem da će se sve odvijati u okviru zakona", rekao je Čubrilović novinarima nakon posjete gradilištu Hidroelektrane "Bočac dva" sa direktorom "Hidroelektrana na Vrbasu" Nedeljkom Kesićem. 

Čubrilović posjetio Hidroelektranu "Bočac 1" i gradilište nove Hidroelektrane "Bočac 2"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas gradilište nove Hidroelektrane "Bočac 2", gdje je razgovarao sa menadžmentom "Hidroelektrana na Vrbasu" Mrkonjić Grad.

Vrijednost investicije je oko 40 miliona KM, a instalisana snaga HE "Bočac dva" iznosi 8,76 megavata, sa očekivanom godišnjom proizvodnjom od 41,6 gigavat-časova. 

Izgradnja ove elektrane ima višestruki značaj za privredu Mrkonjić Grada, ali i za ukupan sistem "Elektroprivrede Republike Srpske", odnosno biće stvoreni uslovi za stabilnije napajanje strujom zapadnog dijela Srpske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije