BiH

Čubrilović: Uskoro nova strategija osnovnog obrazovanja u RS

Čubrilović: Uskoro nova strategija osnovnog obrazovanja u RS
Čubrilović: Uskoro nova strategija osnovnog obrazovanja u RS

BANJA LUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je da će parlament uskoro razmatrati Strategiju razvoja osnovnog obrazovanja i nove zakone o osnovnom i predškolskom obrazovanju, ističući da će parlament učiniti sve što je u njegovoj moći da se unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa.

Tokom današnje posjete Osnovnoj školi "Branislav Nušić" u banjalučkom naselju Srpske Toplice, a u povodu početka nove školske godine, Čubrilović je ukazao da institucije, uključujući i sam parlament, moraju preduzeti sve što je u njihovoj moći da bi unaprijedili kvalitet obrazovanja, ali i uticali na stvaranje uslova za podizanje nataliteta, s obzirom na to da je broj prvačića u školama širom RS iz godine u godinu sve manji.

"Ova škola u tom smislu predstavlja izuzetak jer je ove godine upisala nešto veći broj đaka, ali bez obzira na to činjenica je da je natalitet u padu i da svako mora učiniti sve što može kako bi stvorio uslove da se taj negativan trend zaustavi", rekao je Čubrilović.

Naglasio je da sve nadležne institucije moraju da posebnu pažnju posvete sigurnosti učenika, pogotovo u svjetlu činjenice da je ove godine zabilježen značajan rast broja stradalih u saobraćaju u odnosu na prethodnu godinu.

Osim Čubrilovića, danas su ovu školu posjetili i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, predstavnici Auto-moto saveza i pomoćnica ministra prosvjete Radmila Kocić - Đuđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije