BiH

Čubrilović: Zalagaću se za očuvanje Srpske

Čubrilović: Zalagaću se za očuvanje Srpske
Čubrilović: Zalagaću se za očuvanje Srpske

BANJALUKA - Novoizabrani predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je večeras da će se zalagati za očuvanje Srpske u skladu sa Ustavom i međunarodnim aktima kojima je određen državotvorni subjektivitet RS, kao i unutrašnja struktura BiH.

"Narodna skupština Republike Srpske je jedan od glavnih stubova Srpske. Ovaj parlament je tekovina demokratije i prava građana da posredno odlučuju o najznajačnijim pitanjima", rekao je Čubrilović na konstitutivnoj sjednici parlamenta Srpske.

On je naglasio da će se zalagati za očuvanje tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata i da će poštovati volju svakog naroda na slobodan život i ostvarivanje prava.

"Nadam se da ću sa potpredsjednicima i generalnim sekretarom uspješno voditi sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, kako su to radili i moji prethodnici", dodao je Čubrilović.

On je izrazio nadu da će opravdati ukazano povjerenje, te pozvao poslanike da u duhu pozitivnih parlamentarnih demokratija i uz puno uvažavanje poštuju Poslovnik o radu Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je zamolio i medije i javnost da budu objektivni prema radu parlamenta Srpske, kao i stručnu javnost da uputi konstruktivne prijedloge kojim bi bio unaprijeđen rad ove najviše zakonodavne institucije u Srpskoj.

"Republika Srpska je naša otadžbina i od nas zavisi njen napredak. Očekujem da svi zajedno radimo čestito, časno i u skladu sa Ustavom i zakonima, te da vodimo računa kakvu ćemo Republiku ostaviti našim potomcima", zaključio je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije