BiH

Ćulum: U BiH postoji opasnost od terorizma

Ćulum: U BiH postoji opasnost od terorizma
Ćulum: U BiH postoji opasnost od terorizma

ZVORNIK - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas u Zvorniku da poslije terorističkih napada na Policijsku stanicu u ovom gradu prije dvije godine, kao i na pripadnike Oružanih snaga u Sarajevu svima treba da bude jasno da u BiH postoji opasnost i rizik od terorizma.

Ćulum je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske prepoznalo rizike i opasnosti od terorizma i zato je stvorilo organizacionu strukturu i kapacitet za što uspješniju borbu protiv terorizma, i to kada je riječ o prevenciji i zaštiti, kao i otkrivanju terorističkih akata.

Na pitanje da iz Sarajeva dolaze uvjeravanja da BiH nema problema sa terorizmom, Ćulum je rekao da ne može da komentariše izjave koji drugi daju, ali da on komentariše činjenice.

"Posljednjih pet terorističkih napada u BiH izvršili su radikalni islamisti pripadnici selafijsko-vehabijskog pokreta, njihove pristalice ili bivši borci jedinice `El mudžahedin`. To su činjenice", pojasnio je Ćulum.

On je dodao da u BiH postoje paradžemati koji su izvan kontrole Islamske zajednice, što su činjenice koje niko ne može da ospori.

Draganu Đuriću, koji je prije dvije godine ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, danas su položili cvijeće, zapalili svijeće i odali počast članovi porodice, direktor Policije Ćulum, načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović, te predstavnici Policijske stanice i Gradskog udruženja ratnih vojnih invalida.

Abazović je rekao da je ubijeni policajac Đurić bio predan poslu i izuzetan profesionalac, koji je nažalost tragično izgubio život na radnom mjestu.

"Iako su prošle dvije godine od ovog terorističkog napada, sudskog epiloga još nema, što nam teško pada", rekao je Abazović.

On je istakao da je bezbjedna situacija na području Policijske uprave Zvornik stabilna i zadovoljavajuća.

"Nema nekih većih problema niti događaja koji bi uznemirili građane, pogotovo po pitanju težih krivičnih i ostalih djela koja imaju oblik organizovanosti", rekao je Abazović.

Anđelko Đurić, brat ubijenog policajca, naglasio je da je porodica Đurić nezadovoljna radom Tužilaštva BiH, koje se ni nakon dvije godine nije oglasilo o ovom pitanju.

"Porodica Đurić je izgubila svog člana, koji je bio mlad i nedužan", rekao je Anđelko.

On je zahvalio MUP-u Republike Srpske što mu je omogućio zaposlenje, čime je direktno dao podršku ovoj porodici.

Danas se navršilo dvije godine od terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik, u kome je terorista Nerdin Ibrić /24/ iz zvorničkog naselja Kučić Kula zvjerski ubio policajca Dragana Đurića /48/ i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije