BiH

Ćulum: Za bezbjednost Lavrova brine više od 1.000 policajaca

Ćulum: Za bezbjednost Lavrova brine više od 1.000 policajaca
Foto: N.N. | Ćulum: Za bezbjednost Lavrova brine više od 1.000 policajaca

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas Srni da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske preduzelo sve neophodne mjere i angažovalo više od 1.000 policajaca kako bi posjeta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova protekla u najboljem redu.

"Obezbjeđenje ćemo vršiti prema najvišem stepenu, odnosno prvom stepenu. Preduzete su sve potrebne mjere i aktivnosti za nesmetan dolazak i boravak Lavrova u Banjaluci, ali i na području Istočnog Sarajeva", izjavio je Ćulum.

Prema njegovim riječima, posjeta Lavrova predstavlja veliki izazov za policiju Srpske, ali nema dileme da će odgovoriti zadatku.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima kapacitete da odgovori ovom zadatku. Angažovali smo policijske službenike za fizičko obezbjeđenje, obezbjeđenje u saobraćaju i operativno obezbjeđenje. Angažovano je više od 1.000 policajaca", naglasio je Ćulum.

On je apelovao da se građani pridržavaju mjera koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova propisalo u sklopu obezbjeđenja posjete Lavrova.

"Pozivam građane na razumijevanje i da poštuju naredbe i zahtjeve policijskih službenika, a pogotovo kada je riječ o restrikcijama i obustavljanju saobraćaja i prolaska na određenim dionicama", istakao je Ćulum.

Lavrov će danas boraviti u posjeti Sarajevu i Banjaluci gdje će se sastati sa najvišim zvaničnicima i posjetiti mjesto izgradnje srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije