BiH

Cvijanović: Aranžman sa MMF-om nije zvanično raskinut

Cvijanović: Aranžman sa MMF-om nije zvanično raskinut
Cvijanović: Aranžman sa MMF-om nije zvanično raskinut

SARAJEVO, BANJALUKA - Željka Cvijanović, premijer RS, rekla je da aranžman sa MMF-om nije zvanično raskinut i da je u svim izjavama predstavnika Vlade RS tako i rečeno.

Ona je, reagujući na izjavu Aleksandre Pandurević, poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, da Vlada RS obmanjuje građane tvrdnjom da je raskinula aranžman sa MMF-om, rekla da taj aranžman neće preživjeti ako se nastave politička uslovljavanja.

"Aranžman sa MMF-om nije zvanično raskinut i u svim izjavama predstavnika Vlade RS tako je i rečeno, kao što je rečeno i da taj aranžman neće preživjeti ako se nastave politička uslovljavanja, samo što to gospođica Pandurević od svoje silne galame nije uspjela da čuje", rekla je Cvijanovićeva, dodajući da je neodgovorno prema građanima RS da neko na tako neozbiljan način, kao što to radi Pandurevićeva, komentariše tako ozbiljne stvari.

Pandurevićeva je na daans održanoj pres-konferenciji rekla da su Vlada RS i Vlada FBiH tražile od MMF-a dodatnih 153 miliona evra, od kojih je 100 miliona maraka trebalo pripasti RS.

Ona je rekla da Vlada RS po svaku cijenu želi sačuvati vlast, pa se "odlučila na izrazito nepovoljan ruski kredit".

"Zasad je nepoznanica od koga tačno, ali se zna da je Vlada RS tražila 200 miliona evra komercijalnog kredita", kazala je Pandurevićeva.

Darko Babalj, poslanik SDS-a, koji je takođe govorio na pres-konferenciji u Sarajevu, rekao je da je krajnje vrijeme da se BiH uhvati u koštac sa ključnim problemima u zemlji.

Cvijanovićeva je rekla da Vlada RS nema vremena da se bavi besmislicima "dokonih opozicionara koji primaju velike plate, a onda nas svakodnevno 'gnjave' da bi ostavili utisak da nešto tobože rade".

Predsjednica Vlade RS naglasila je da sa platom od 5.000 do 6.000 KM jedan opozicionar može i bolje, samo ako se potrudi da razumije procese i činjenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije