BiH

Cvijanović, Čen: Saradnja Srpske i Kine na izuzetno visokom nivou

Cvijanović, Čen: Saradnja Srpske i Kine na izuzetno visokom nivou
Foto: Srna | Cvijanović, Čen: Saradnja Srpske i Kine na izuzetno visokom nivou

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je saradnja Republike Srpske i Kine na izuzetno visokom nivou, te da se kontinuirano radi na njenom proširenju na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Tokom današnjeg sastanka Cvijanovićeve i ambasadora Kine u BiH Čen Bo u Banjaluci naročito je naglašena dobra saradnja u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata koja je dovela do sve veće zainteresovanosti kineskih kompanija za ulaganje u Republiku Srpsku.

Cvijanovićeva je rekla da je, na osnovu pozitivnih iskustava sa kineskim investitorima, Republika Srpska otvorila vrata kineskim partnerima i iskazala interes za nastavak uspješno započete saradnje u izgradnji putne infrastrukture, energetskom sektoru, kao i informacionim tehnologijama.

Premijer Srpske i ambasador Kine razgovarale su i o ostalim aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Sastanak je održan uoči potpisivanja protokola o prijemu nacrta prijedloga projekta izgradnje auto-puta Doboj-Vukosavlje i Vukosavlje-Brčko, kao dijela mreže auto-puteva na teritoriji Republike Srpske između Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i konzorcijuma kineskih kompanija koje predvodi "Sinohem kapital".

Sastanku je prisustvovao ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije