BiH

Cvijanović: Dodatno urušavanje već poljuljanog Inckovog kredibiliteta

Cvijanović: Dodatno urušavanje već poljuljanog Inckovog kredibiliteta
Foto: Ilustracija | Cvijanović: Dodatno urušavanje već poljuljanog Inckovog kredibiliteta

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da odbijanja predstavnika partija koje čine vlast na nivou BiH da učestvuju na sastanku Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIK), na koji ih je pozvao visoki predstavnik Valentin Incko, dodatno urušava njegov kredibilitet, koji je već odavno poljuljan.

"Ne ulazim u razloge zbog kojih su te partije odbile da učestvuju na sastanku na koji ih je pozvao Incko, jer su oni različiti. To će svakako dodatno da uruši Inckov kredibilitet, koji je već odavno poljuljan njegovim pristrasnim ponašanjem, ali i tendencioznim izvještavanjem Savjeta bezbjednosti i neprimjerenim kvalifikacijama koje iznosi u javnosti", rekla je Cvijanovićeva upitana da prokomentariše odbijanje predsjednika partija koje čine vlast na nivou BiH da učestvuju na sastanku, na koji ih poziva Incko. 

Ona je istakla da je "institucija na čijem je čelu Incko odavno prevaziđena i ostavljena je tu samo kao neki tobože kontrolni mehanizam, a ustvari predstavlja promotera bošnjačke politike". 

"Naš partner je EU, ali i sve zemlje koje žele normalnu saradnju sa svima u BiH. Mi sa EU treba da unapređujemo odnose i činimo sve što je u našoj moći da oni uvažavaju realnosti i ne upadnu u zamku u koju je upao OHR. Odavno smo shvatili da je novac koji EU članice i ostale zemlje troše na finansiranje OHR-a bačen novac", naglasila je Cvijanovićeva. 

Sastanak PIK-a, na koji je Incko pozvao i predstavnike političkih partija koje imaju većinu u parlamentu BiH, zakazan je za 8. decembar. Presjednici NDP-a, PDP-a i SDS-a Dragan Čavić, Branislav Borenović i Vukota Govedarica izjavili su da se neće odazvati sastanku, a juče je to saopštio i lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije