BiH

Cvijanović: Hrabro se suočiti sa prijetnjama

Cvijanović: Hrabro se suočiti sa prijetnjama
Cvijanović: Hrabro se suočiti sa prijetnjama

KOSTAJNICA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, komentarišući hapšenje pripadnika vehabijskog pokreta zbog dvostrukog ubistva u Trnopolju, izjavila da je neophodno hrabro se suočiti sa određenim prijetnjama i devijacijama sistema, te sistemski rješavati ta pitanja.

"Mora se `izvaditi glava iz pijeska` i hrabro se suočiti sa određenim prijetnjama i devijacijama sistema", rekla je Cvijanovićeva danas u Kostajnici.

Prema njenim riječima, na nivou takvih zajednica određene stvari budu produkovane, a ustvari nemaju konotaciju koja im se prioritetno da na početku, a to je da postoje međuetnički i međunacionalni sukobi.

"Mislim da ćemo to morati rješavati sistemski i očekujem da u tom smislu postoji apsolutna saradnja partnera iz Federacije BiH", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je osudila svako nasilje, posebno nešto što rezultira ubistvom ili teškim tjelesnim povredama. 

Četrdesetjednogodišnji Zikrija Krkić iz Trnopolja osumnjičen je da je 28. jula u tom mjestu ubio Muharema Balića i Almira Redžića, a, prema raspoloživim informacijama, motiv ubistva je osveta, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije