BiH

Cvijanović - Kormak: Vlasti u BiH da se uključe u rješavanje problema migranata

Cvijanović - Kormak: Vlasti u BiH da se uključe u rješavanje problema migranata
Cvijanović - Kormak: Vlasti u BiH da se uključe u rješavanje problema migranata

BANJA LUKA - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Kormak razgovarale su danas o aktuelnim prilikama u regionu i problemu pojačane migracije izbjeglica sa Bliskog Istoka, saglasivši se da taj problem zahtijeva uključivanje svih nivoa vlasti i nadležnih organa u BiH.

Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, s posebnim osvrtom na reformske procese koje vlade Republike Srpske i Federacije BiH provode u skladu sa svojim nadležnostima.

Uspješnom je ocijenjena intenzivna saradnja između vlada RS i FBiH u vezi s usaglašavanjem zakonskih rješenja u skladu sa Reformskom agendom i provođenjem reformskih aktivnosti te naglašena potreba za sistemskim reformskim procesima u oblasti pravosduđa u BiH, saopšteno je iz Vlade RS.

Cvijanović je upoznala ambasadoricu Kormak o planovima za implementaciju Reformske agende te istakla punu opredijeljenost za provođenje reformi neophodnih za proces evropskih integracija, naglasivši da je RS, kako se dodaje, to prva pokazala kroz usvajanje Ekonomske politike RS za 2015. godinu, a koja je usklađena s preporukama Evropske unije.

Ocijenivši veoma pozitivnim usvajanje dokumenta "Reformska agenda za BiH 2015 - 2018“, sagovornice su se usaglasile da je, da bi se poboljšao poslovni ambijent, povećale investicije i ekonomske aktivnosti, neophodno da, uz puno uvažavanje svih nadležnosti, svi nivoi u BiH rade na ključnim reformama.

 

Entitetska premijerka je ponovila da reformske mjere koje se u RS provode, a koje su predviđene i Ekonomskom politikom za 2015. godinu, nude dugoročna sistemska rješenja čiji je cilj stabilizacija privrednih prilika, privredni rast i povećanje zaposlenosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije