BiH

Cvijanović: Montirani audio materijal sa jasnim političkim ciljem

Cvijanović: Montirani audio materijal sa jasnim političkim ciljem
Cvijanović: Montirani audio materijal sa jasnim političkim ciljem

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je audio materijal na kome navodno govori o "kupovini" poslanika montiran i da predstavlja najobičniju spekulaciju sa jasnim političkim ciljem.

"Nema potrebe da to posebno komentarišem, jer nadležne službe već djeluju po službenoj dužnosti i rade na utvrđivanju odgovornosti", rekla je Cvijanovićeva Srni, na pitanje da prokomentariše objavljivanje audio materijala na kome navodno govori o "kupovini" poslanika.

Cvijanovićeva je dodala da je protiv nje kao građanina, ali i kao predsjednika Vlade Srpske, učinjeno ozbiljno krivično djelo, pa i odgovor nadležnih organa mora biti ozbiljan.

Ona je poručila da su, pri tome, oni koji su taj materijal napravili, montirali i emitovali zašli u sferu koja je kažnjiva, te da im neće pomoći to što unaprijed traže alibi objašnjavajući da se ne može potvrditi njegova autentičnost.

Cilj montiranog audio materijala - izvući Šukala iz skupštinske većine

Meta montiranog audio materijala, u kome navodno međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović govori o "kupovini" poslanika, jeste lider NS-a Adam Šukalo, s namjerom da se destabilizuje u okviru strukture sa kojom je bio na listi i izvuče iz skupštinske većine koja je dogovorena, saopšteno je iz SNSD-a.

"Ovim materijalom se bave oni koji grčevito nastoje da dođu do broja od 42 u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i koji, baveći se tom temom, pokušavaju da odvuku pažnju od svoje puzeće politike pred Bakirom Izetbegovićem", ističe SNSD.

U saopštenju se napominje da je Izetbegović već danima najvjerodostojniji portparol sve i jedne opozicione partije iz Republike Srpske.

"On nam, u stvari, svakodnevno saopštava šta su oni to prihvatili u razgovoru s njim, i zašto su oni dobri za provođenje njegovih političkih ciljeva. Iza političkog uspjeha SDA i DF stoji takozvana Građanska koalicija 'Prvi mart', a SDS, PDP i NDP nisu s njima otišli da razgovaraju o sastavljanju vlasti na nivou BiH, u čemu bi se vidjelo da je to politički aranžman u kojem Srpska ima svoje mjesto, već su dopuzali da prihvate ideološku platformu SDA i DF", naglašava SNSD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije