BiH

Cvijanović: Nemaju većinu za akcize, a optužuju RS da je protiv izgradnje puteva

Cvijanović: Nemaju većinu za akcize, a optužuju RS da je protiv izgradnje puteva
Foto: Ilustracija | Cvijanović: Nemaju većinu za akcize, a optužuju RS da je protiv izgradnje puteva

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da postaje degutantno razgovarati više o temi akciza.

"Mislim da nemaju većinu za bilo kakav tekst zakona o akcizama pa sad podvaljuju i pričaju kako je Republika Srpska protiv gradnje puteva i auto-puteva. Postaje degutantno razgovarati više o toj temi", rekla je Cvijanovićeva.

Pozivajući se na nezvanične izvore iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), pojedini mediji objavili su danas informaciju da "Vlada Republike Srpske pokušava da dio sredstava prikupljenih od akciza ubaci u formulu određivanja namjene na bazi vladinih odluka". 

U Sarajevu će danas biti nastavljena sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH na kojoj će biti razmatran nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH. 

Na sastanku koji je održan u Banjaluci u ponedjeljak, 2. oktobra, članovi UO nisu postigli dogovor u vezi sa prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije