BiH

Cvijanović: Neophodan jedinstveni front u RS i na nivou BiH

Cvijanović: Neophodan jedinstveni front u RS i na nivou BiH
Foto: Srna | Cvijanović: Neophodan jedinstveni front u RS i na nivou BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je neophodno uspostaviti jedinstven front u Srpskoj i na nivou BiH da bi bio rađen dobar posao za Republiku Srpsku.

"Sa mandatarom za sastav nove vlade Radovanom Viškovićem razgovarala sam o raspodjeli ministarskih funkcija i nakon što obavi konsultacije sa političkim partijama i socijalnim partnerima moći ćemo da saopštimo kako to izgleda", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je ponovila da je cilj da nova vlada bude podržana širokom parlamentarnom većinom.

"To će značiti da ćemo morati da se pozicioniramo u okviru izvršne vlasti i otvoreni smo za te razgovore. Činjenica je da je SNSD najvažnija partija sa najvećim učešćem u vlasti i da je imala najbolji izborni rezultat. Sada smo u prilici da razgovaramo sa svima i na neki način im ponudimo da budu dio ovoga o čemu govorimo već mnogo mjeseci, a to je da je neophodno uspostaviti jedinstven front u Srpskoj i na nivou BiH da bi bio rađen dobar posao za Republiku", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je završeno sve što se odnosi na budžet Srpske za narednu godinu i da je dokument dostupan javnosti.

"Sve je dostupno javnosti kako bi naši socijalni partneri mogli da daju svoje mišljenje i sugestije. Imaćemo dovoljno vremena dok konačna verzija ne bude upućena u skupštinsku proceduru", navela je Cvijanovićeva.

Savjet za zaštitu ustavnog poretka potreban

Cvijanovićeva je izjavila da je Savjet za zaštitu ustavnog poretka potreban Srpskoj i ljudima koji je predvode, a imaće savjetodavnu ulogu i voditi računa šta su potencijalne prijetnje po ustavni poredak.

"Savjet će voditi računa šta su potencijalne prijetnje po ustavni poredak i sve što znači život i stabilnost u Republici Srpskoj. To je sasvim normalno, a u svijetu postoje službe različite veličine i opremljenosti za ovakvu vrstu posla", rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona je istakla da u svemu ovome nema ništa posebno, spektakularno, niti skrivenih priča.

Odluka o imenovanju Savjeta za zaštitu ustavnog poretka objavljena je u Službenom glasniku Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije