BiH

Cvijanović: Novi Savjet ministara preduslov za efikasnu komunikaciju

Cvijanović: Novi Savjet ministara preduslov za efikasnu komunikaciju
Foto: N.N. | Cvijanović: Novi Savjet ministara preduslov za efikasnu komunikaciju

BANJALUKA Na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa delegacijom EU danas je konstatovano da je formiranje novog saziva Savjeta ministara preduslov za efikasnu komunikaciju između entiteta i nivoa zajedničkih institucija, koja je, u skladu sa usaglašenim mehanizmom koordinacije, neophodan element u procesu evropskih integracija BiH.

"Vlada Srpske prva je u BiH verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije", rekla je Cvijanovićeva na sastanku u Banjaluci sa direktorom Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom, izvršnim direktorom za Evropu i Centralnu Aziju u Evropskoj službi za spoljne poslove Tomasom Majer-Hartingom i šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunarom Vigemarkom.

Ona je izrazila očekivanje da će i ostali nivoi vlasti uložiti dodatni napor, kako bi BiH u što kraćem roku dostavila Evropskoj komisiji odgovore na dodatna pitanja, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska u potpunosti posvećena evropskim integracijama, koje, u skladu sa dogovorenim pravilima sistema koordinacije, garantuju puno uvažavanje ustavne pozicije, kao i nadležnosti Republike Srpske i njenih institucija.

Sastanku su prisustvovali i šef Odjeljenja za BiH u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje Mihela Matuela i stručni saradnik za BiH u Evropskoj službi za spoljne poslove Aleksis Hupin.

Nakon sastanka organizovan je radni ručak sa delegacijom EU, kojem su, osim Cvijanovićeve, prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, te ministri Zlatan Klokić, Lejla Rešić i Dragan Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije