BiH

Cvijanović: Osuda neustavnog djelovanja Izetbegovića

Cvijanović: Osuda neustavnog djelovanja Izetbegovića
Cvijanović: Osuda neustavnog djelovanja Izetbegovića

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da Aktiv žena SNSD-a osuđuje neustavno i vaninstitucionalno djelovanje Bakira Izetbegovića u vezi sa zahtjevom za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, koje je izazvalo velike poremećaje u BiH i na regionalnom planu.

Cvijanovićeva je nakon sjednice Predsjedništva Aktiva žena SNSD-a istakla da je navedeni zahtjev produbio nepovjerenje i usporio i osujetio sve pokušaje da se podigne nivo stabilnosti i boljeg razumijevanja u regiji.

Ona je navela da je jedan od zaključaka Predsjedništva Aktiva žena SNSD-a osuda prakse da se politički procesi uvode u pravosuđe, što urušava cjelokupan sistem, povjerenje i demokratski kapacitet onih koji su izabrani od naroda.

"Jedan od zaključaka je važnost održavanja sjednice Narodne skupštine u ponedjeljak. Očekujemo od svih predstavnika da pokažu to potrebno jedinstvo i da se definiše određena platforma za postupanje predstavnika Srpske na nivou BiH, koji sada u svojim rukama nose alate, i da pokažu na koji način treba da se štiti i brani interes Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je tužba naslovljena na Srbiju, ali da je stalni cilj političkog Sarajeva obračun sa Srpskom.

"Potreban je aktivizam svih struktura, na svim nivoima vlasti u okviru BiH i mislim da je do toga moguće doći. Apelujemo kroz svoje zaključke Aktiva žena da se do toga dođe", poručila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da se na sastanku diskutovalo i o ekonomskoj situaciji zbog nastalih problema nakon što su nekada usaglašene stvari u okviru partnera ostale neizvršene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije