BiH

Cvijanović: RS pokazuje svoj puni kapacitet

Cvijanović: RS pokazuje svoj puni kapacitet
Cvijanović: RS pokazuje svoj puni kapacitet

BANJALUKA - Novoizabrani predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je veoma značajno što je Srpska prva u BiH konstituisala vlast, te izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da Republika pokazuje svoj puni kapacitet.

 "Treba da budemo zadovoljni zbog činjenice da Srpska pokazuje puni kapacitet. Prvi smo u BiH konstituisali vlast, što je veoma značajno", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, nakon što je u parlamentu Srpske izabrana nova Vlada.

Prema njenim riječima, za nekoliko dana će u parlamentu Srpske biti razmatrani budžet i ekonomska politika za narednu godinu.

"U ekspozeu su veoma precizno definisane mjere i ciljevi koje ćemo provoditi i u narednoj godini. Prioritet će biti rasterećenje privrede i otvaranje novih radnih mjesta", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da javna uprava mora da bude efikasna i da se neće odustati od strateški važnih projekata, kao i da će se raditi na poboljšanju standarda svih kategorija stnovništva.

Cvijanovićeva je naglasila da je potrebno pojačati odgovornost osnivača i rukovodilaca svih zdravstvenih ustanova.

"Želimo stabilnu Republiku Srpsku i to će biti cilj ove Vlade. Naš prioritet će biti i borba protiv kriminala i korupcije, za šta postoji i politička volja", kaže Cvijanovićeva.

Govoreći o "Bobar banci", Cvijanovićeva je rekla da se Vlada neće baviti ovom bankom, jer je Agencija za bankarstvo Republike Srpske zadužena za određene aktivnosti u tom pogledu.

Novoimenovani ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija istakao je da Vlada jasno zna šta treba da uradi u narednom periodu.

"Svjesni smo svih izazova. Do kraja ovog mjeseca moramo da usvojimo budžet i ekonomsku politiku za narednu godinu, te time pokažemo da smo odgovorni", rekao je Tegeltija.

On je napomenuo da je budžet u završnoj fazi izrade. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije