BiH

Cvijanović: SDS snosi punu odgovornost za sve reformske aktivnosti na nivou BiH

Cvijanović: SDS snosi punu odgovornost za sve reformske aktivnosti na nivou BiH
Cvijanović: SDS snosi punu odgovornost za sve reformske aktivnosti na nivou BiH

PRNJAVOR - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Prnjavoru da zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić sa svojom partijom /SDS/ snosi punu odgovornost za sve reformske aktivnosti na nivou BiH, pa i u vezi sa usvajanjem zakona o akcizama.

Komentarišući Bosićevu jučerašnju izjavu da bi Vlada Srpske trebalo da utiče da se kadrovi SNSD-a vrate u parlament BiH ukoliko želi da se navedeni zakon usvoji, Cvijanovićeva je rekla da Bosića ne slušaju ni kadrovi njegove stranke, a kamoli da treba da ga slušaju kadrovi SNSD-a.

"Nije on taj koji treba da uspostavlja recepturu i formule za funkcionisanje. Svaka vlast nosi na svojim leđima terete reformi i oni su se obavezali jednako kao i entitetske vlade prema Reformskoj agendi sa EU i prema aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, gdje svako ima dio posla", objasnila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da bi predstavnici SDS-a u vlasti na nivou BiH trebalo da na tom planu urade svoj dio posla ako su zaista posvećeni reformama i evropskom putu, kako pričaju.

Cvijanovićeva je navela da je irelevantno šta je Bosić rekao, te da su Vlada Srpske i Narodna skupština uradile svoj dio posla u vezi sa akcizama.

Ona je rekla da problemi o tom pitanju postoje u Federaciji, a sada prevashodno u BiH, "gdje se više ne zna ko je ko, ni ko je šta".

Cvijanovićeva je istakla da se na nivou BiH ne zna ni da li ima većine i da li se predstavnici te vlasti sastaju, imaju li neki zajednički plan i rješavaju li pojedinačna pitanja.

"To je jedna opšta zbrka i mogu da konstatujem da su građani poprilično nezadovoljni situacijom na nivou BiH. Dakle, mi smo svoje završili, a ovo je njihova obaveza", zaključila je premijer Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije