BiH

Cvijanović: Tematska sjednica Vlade RS u Stanarima

Cvijanović: Tematska sjednica Vlade RS u Stanarima
Cvijanović: Tematska sjednica Vlade RS u Stanarima

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske odlučila je da tematsku sjednicu povodom stotinu dana rada održi sutra u Stanarima, najmlađoj opštini u Republici Srpskoj, rekla je Srni premijer Srpske Željka Cvijanović.

"Na taj način želimo da pružimo i podršku rukovodstvu ove novoformirane opštine i da upravo tamo razgovaramo o aktivnostima koje je Vlada Republike Srpske provela u prethodnih stotinu dana od njenog konstituisanja i daljim pravcima djelovanja", naglasila je Cvijanovićeva. 

Ona je navela da će biti razgovarano i o situaciji u ovoj lokalnoj zajednici u pogledu stvaranja uslova za normalno funkcionisanje opštinskih organa i ostvarivanje potreba njenih građana, kao i o infrastrukturnim potrebama opštine Stanari.

"To će biti dobra prilika da se razgovara i o situaciji u susjednim opštinama, čiji su načelnici, takođe, pozvani da prisustvuju sjednici Vlade Republike Srpske u Stanarima", ocijenila je Cvijanovićeva. 

Govoreći o budućem razvoju najmlađe opštine u Republici Srpskoj, predsjednik Vlade je istakla da Stanari imaju dobru perspektivu i razvojnu šansu, a Rudnik i termoelektrana su njen najznačajniji privredni resurs.

"Projekat proširenja rudničkih kapaciteta i izgradnja termoelektrane instalisane snage od 300 MW predstavljaju jednu od najznačajnijih investicija u Republici Srpskoj, ali i jedan od najvećih energetskih projekata koji se realizuje u cijeloj regiji. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 550 miliona evra, a do sada je investirano više od 150 miliona evra. Prema najavama koje smo dobili od investitora, puštanje u probni rad TE Stanari, čija je izgradnja otpočela u aprilu 2013. godine, i na čemu su uglavnom angažovane brojne domaće građevinske firme, očekuje se krajem ove godine", naglasila je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da je Vlada posebno zadovoljna činjenicom da se broj zaposlenih radnika stalno povećavao, tako da je od prvobitno zaposlenih oko 290 radnika, krajem 2014. taj broj bio blizu 600, a planirano je i dodatno zapošljavanje od 150 do 300 radnika u zavisnosti od izgradnje i početka rada termoelektrane. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije