BiH

Cvijanović: U skupštinu ide proširena informacija u vezi terorizma

Cvijanović: U skupštinu ide proširena informacija u vezi terorizma
Cvijanović: U skupštinu ide proširena informacija u vezi terorizma

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će Vlada Srpske uputiti Narodnoj skupštini na razmatranje proširenu informaciju u vezi sa terorističkim napadom u Zvorniku i akcijom "Ruben", koju je MUP Srpske proveo nakon tog događaja.

Ona je rekla novinarima u Banjaluci da će, nakon što ta informacija bude usvojena na sjednici Vlade, krajem naredne sedmice, biti upućena u parlament Srpske na razmatranje.

Cvijanovićeva je podsjetila da su u više navrata razmatrane informacije u vezi sa terorizmom i aktivnostima koje je potrebno provesti u borbi protiv te negativne pojave, dok je sada riječ o informaciji koja se odnosi na jednu konkretnu situaciju u vezi sa terorističkim aktom u Zvorniku, ali i samoj akciji "Ruben".

"Želimo da u Narodnoj skupštini vidimo ozbiljnu i odgovornu raspravu o veoma značajnom pitanju jer živimo sa velikim bezbjednosnim rizicima, i to ne samo mi na ovom prostoru, nego cijeli svijet, ali i s obzirom na neke druge ranjivosti ovog prostora, na nedavnu prošlost, ratna stradanja i sve što je u, međuvremenu, ovde proizvedeno", navela je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da se uz to, želi i odgovorno baviti pitanjima da li ima i ko su oni koji pružaju finansijsku, logističku, ideološku, političku i svaku drugu podršku jednoj takvoj prijetnji kakav je terorizam.

"Samo želimo da vidimo kako ćemo se ponašati svi zajedno, a to znači svi nivoi vlasti u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima i na koji način pospješiti te aktivnosti", kaže Cvijanovićeva.

Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila uveče u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije