BiH

Cvijanović: Vlada nastavlja podržavati vojne invalide

Cvijanović: Vlada nastavlja podržavati vojne invalide
Cvijanović: Vlada nastavlja podržavati vojne invalide

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske nastaviće da pruža institucionalnu podršku aktivnostima i stvaranju uslova za neometano funkcionisanje Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, da bi se unaprijedio položaj i uslovi života ove populacije u Srpskoj, rekla je premijer Srpske Željka Cvijanović na sastanku sa predstavnicima Saveza.

Cvijanovićeva je istakla opredijeljenost Vlade za zaštitu i podršku ratnim vojnim invalidima koja se realizuje kroz različite programe, među kojima je i Program stambenog zbrinjavanja, prema kojem će do kraja ove godine porodice iz ovih kategorija dobiti "krov nad glavom".

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnostima u radu, te o budućim planovima Caveza, koji je osnovan 2006. todine, a 2011. godine stekao status organizacije od javnog interesa, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Predstavnici Saveza upoznali su premijera Srpske o aktuelnim problemima u ovoj organizaciji, koja ima 25 redovnih članica na području cijele Republike, i izrazili zahvalnost na dosadašnjem angažmanu Vlade na rješavanju statusa Saveza.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić, predsjednik Saveza Dragomir Jančić, predsjednik Predsjedništva Saveza Dragan Vrhovac i direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci Dragić Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije