BiH

Cvijanović: Žene SNSD-a dio velike porodice

Cvijanović: Žene SNSD-a dio velike porodice
Cvijanović: Žene SNSD-a dio velike porodice

PRIJEDOR - Međunarodni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Željka Cvijanović izjavila je danas da su žene SNSD-a dio velike porodice, da su najbolja organizacija žena među svim političkim partijama i da su iznjedrile jako puno kadrova koji u ime stranke vrše veoma važne javne funkcije.

"Na to sam veoma ponosna. Nemate nijednu drugu političku partiju gdje ćete vidjeti toliko žena funkcionera i toliko visoko pozicioniranih kao što je to slučaj sa SNSD-om", rekla je Cvijanovićeva Srni u Eko centru "Ljekarice" gdje je danas organizovano druženje oko 300 žena SNSD-a.

Ona je navela da treba posmatrati i izvršnu sferu, a ne samo zakonodavnu.

"Biti na listi i ući u parlament je jedna dimenzija, ali ono po čemu je SNSD posebno vidljiv jeste da u izvršnoj vlasti ima jako puno žena. Ne mislim samo na žene u Vladi, nego i na direktorskim pozicijama u tradicionalno muškim sistemima kakvi su `Elektroprivreda`, Investiciono-razvojna banka, Agencija za bankarstvo i Poreska uprava", kazala je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da računa na snažnu podršku žena i kad je riječ o njenoj kandidaturi za člana Predjsedništva BiH.

"Motor svih tih aktivnosti jeste upravo naša ženska organizacija i tu nemam nikakvu dilemu da će žene odraditi odličan dio posla kad je riječ i o mojoj i kandidaturi predsjednika /Milorada/ Dodika, ali isto tako da su one te koje će doprinijeti da naši ljudi budu zastupljeni u parlamentima na način koji odgovara našoj političkoj snazi", dodala je Cvijanovićeva.

Član Glavnog i Izvršnog odbora SNSD-a Snježana Rajilić rekla je da su žene snaga SNSD-a i da je slično druženje organizovano prije 14 dana za 160 žena iz Novog Grada.

"Aktiv žena SNSD-a u Novom Gradu je neko ko iznosi svake izbore. Mi imamo oko 460 žena koje su stalno u akciji, bez obzira na to da li rade politički dio posla, da li humanitarne akcije ili događaje iz kulture. Uvijek smo na raspolaganju stranci, ali prije svega svojim sugrađanima", kazala je Rajilićeva.

Član Glavnog i Izvršnog odbora SNSD-a Dušanka Majkić rekla je da ovo nije nikakav predizborni skup nego da se žene na ovaj način okupljaju da se druže, da razmijene mišljenja i da vide kako će na izbore i koji su im favoriti.

Izlet žena SNSD-a u Eko centar "Ljekarice" organizovali su aktivi žena SNSD-a Mjesnog odbora Aleksandrovac i Opštinskog odbora Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije