BiH

Cvijanović sa Fergusonom: Srpska ostaje posvećena reformskim procesima

Cvijanović sa Fergusonom: Srpska ostaje posvećena reformskim procesima
Cvijanović sa Fergusonom: Srpska ostaje posvećena reformskim procesima

BANJALUKA - Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorom Ujedinjenog Кraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edvardom Fergusonom.

Ovom prilikom predsjednica Vlade RS izrazila je saučešće ambasadoru Fergusonu povodom sinoćnjeg terorističkog napada u Mančesteru u kojem su tragično stradale 22 osobe, izrazivši nadu i uvjerenje da će Velika Britanija imati snage da se suoči sa ovakvom vrstom izazova i da će počinioci ovog brutalnog čina biti otkriveni.

Na sastanku je konstatovano da je terorizam globalna bezbjednosna prijetnja koja ozbiljno ugrožava demokratske principe i živote nedužnih građana, i protiv koje je potrebno djelovati zajednički i odlučno.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja i o dinamici sprovođenja mjera predviđenih Reformskom agendom i drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH.

“Uspješno i dosljedno sprovođenje Reformske agende je od izuzetnog značaja ne samo radi procesa pristupanja Evropskoj uniji, nego prije svega radi stvaranja uslova za jačanje i razvoj domaće privrede i privlačenja novih investicija koje će omogućiti kontinuiran ekonomski rast i zapošljavanje”, istakla je Cvijanovićeva tokom sastanka.

Ovom prilikom, ona je ponovila da Vlada Srpske ostaje posvećena reformskim procesima te da institucije Srpske u kontinuitetu ispunjavaju svoje obaveze, a tokom sastanka je naglašena potreba da politički akteri i predstavnici vlasti na svim nivoima u BiH pokažu posvećenost i da aktivno učestvuju u tim procesima uz koordinaciju i uvažavanje ustavnih nadležnosti.

Cvijanovićeva i Ferguson su razmijenili mišljenje i o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje između zemalja regiona, a premijerka RS je istakla da će Vlada Srpske nastaviti da jača institucionalne okvire u cilju stabilizacije i razvoja privrede uz opredjeljenje za aktivnu i konstruktivnu politiku regionalne saradnje.

Na današnjem sastanku naglašena je potreba da ekonomske teme budu prioritet u radu izvršnih vlasti na različitim nivoima sa naglaskom na strateškom pristupu u stvaranju okvira za implementaciju razvojnih programa i privlačenju investicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije