BiH

Cvijanovićeva prisustvovala molitvenom doručku u Vašingtonu

Cvijanovićeva prisustvovala molitvenom doručku u Vašingtonu
Foto: N.N. | Cvijanovićeva prisustvovala molitvenom doručku u Vašingtonu

VAŠINGTON - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je 66. Nacionalnom molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u Vašingtonu, a čiji je domaćin predsjednik SAD Donald Tramp.

Molitvenom doručku u hotelu "Hilton" prisustvovalo je više hiljada zvanica iz svijeta politike, društva i ekonomije iz više od stotinu zemalja za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici američkog Kongresa, ocijene da su ostvarili značajne društene rezultate u svojim zemljama, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Ovom prilikom Cvijanovićeva je istakla da je Nacionalni molitveni doručak dobra prilika da se u neposrednom kontaktu sa predstavnicima američkih institucija, kao i učesnicima iz drugih zemalja razmijene iskustva i mišljenja o aktuelnim temama, ali i istakne položaj i značaj Republike Srpske u regionalnim okvirima, navodi se u saopštenju.

Ona je naglasila da je posjeta Vašingtonu dobra prilika za susrete sa uticajnim ličnostima u SAD, predstavnicima američkog Kongresa, finansijskih institucija, ali i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Svake godine, predsjednik SAD i članovi Kongresa pozivaju zvaničnike drugih država, političare iz SAD, diplomate i ugledne zvanice da razmijene prijateljske poruke kroz molitvu i tako izraze međusobnu zahvalnost, napominje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije