BiH

Cvijanovićeva s mladim političarima: referendum nije usmjeren ni protiv koga

Cvijanovićeva s mladim političarima: referendum nije usmjeren ni protiv koga
Cvijanovićeva s mladim političarima: referendum nije usmjeren ni protiv koga

BANJALUKA - Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović istakla da je referendum, kao najviši instrument demokratije, legalan i legitiman i nije usmjeren protiv bilo kojeg naroda u BiH, niti bilo koje institucije.

O referendumu o Danu Republike Srpske ona je govorila učesnicima programa Akademije za političke lidere/ke u BiH.

U okviru modula „Aktivizam mladih u BiH i kampanja izlaska na izbore“, kao dijela programa Akademije za političke lidere/ke koju organizuje "Perpetuum mobile - Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka“, Cvijanovićeva je s mladim političarima razgovarala o temi „Regionalna saradnja“.

Premijerka je istakla da su regionalna i međuregionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi jedan od prioriteta Vlade Republike Srpske.

Govoreći o evropskom putu BiH, ukazala je na važnost donošenja mehanizma koordinacije kojim se postiže interakcija različitih nivoa vlasti i obezbjeđuje jedinstven nastup prema Evropskoj uniji.

Tokom razgovora u Banjaluci, Cvijanovićeva je upoznala polaznike političke akademije s reformskim mjerama koje provodi Vlada Srpske, s funkcionisanjem budžeta i programom unapređenja rada kontrolnih organa, saopšteno je iz Vade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije