BiH

DF odustao od jednog srpskog ministra u Vladi FBiH

DF odustao od jednog srpskog ministra u Vladi FBiH
DF odustao od jednog srpskog ministra u Vladi FBiH

SARAJEVO - Demokratska fronta BiH ostaje pri svim svojim prijedlozima za kandidate ministara i zamjenika u Vijeću ministara i Vladi FBiH, saopštio je večeras Željko Komšić, lider ove stranke.

On je novinarima na kratkoj konferenciji za medije, nakon sjednice Predsjedništva stranke, koja je trajala više od tri sata, rekao da je odlučeno da će se ostaviti na volju svim kandidatima da se izjasne o nacionalnim identitetima onako kako žele.

"Doktor Milan Mandilović je odlučio da će se izjasniti kao 'ostali' što znači da DF u Vladi FBiH neće imati tri srpska mjesta, ako ja znam brojati, a čini mi se da znam", rekao je Komšić.

Dodaje da je jedan od zaključaka DF-a da ova stranka uvjetuje da se Vlada FBiH i Vijeće ministara moraju imenovati isti dan i isti sat, inače DF neće glasati za Vladu FBiH.

"Ovakav uvjet su imali neki pregovarači od početka, a sada je ovo naš jedini uvjet", naglasio je Komšić, dodavši da se danas čuo sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem, ali nije sa Draganom Čovićem.

"Nemojte mene pitati zašto Čović ne komunicira sa mnom; to treba njega pitati, ali ako on ne želi sa mnom logično je da onda ne mogu ni ja s njim. Važno je napomenuti da mi nismo utjecali na odluku doktora Mandilovića kako će se izjasniti jer to je svačije pravo da uradi kako se osjeća", dodao je Komšić.

On smatra da, tehnički, do 31. marta neće biti moguće imenovati Vladu FBiH i Vijeće ministara ali da to ne smatra velikim problemom jer budžet za FBiH je predložen i neće biti nikakvih zastoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije