BiH

DNS: Samit u Berlinu ozbiljno upozorenje BiH

DNS:  Samit u Berlinu ozbiljno upozorenje BiH
DNS: Samit u Berlinu ozbiljno upozorenje BiH

BANJALUKA - Demokratski narodni savez /DNS/ očekuje da će poruke samita NJemačke i zemalja Balkana biti ozbiljno upozorenje strukturama i političarima u BiH da ulože napore u procese promjena i reformi koje će voditi ka ekonomskoj, bezbjednosnoj i, uopšte, društvenoj stabilizaciji BiH.

"Kao odgovorna politička partija, DNS je u sredinama u kojima ima ključni uticaj na donošenje odluka dokazao da se na jasnim programima i razvoju realne ekonomije, te zapošljavanju na bazi produktivnosti u industrijskom i poljoprivrednom sektoru, može napraviti značajan ekonomski iskorak", saopšteno je iz ove stranke.

DNS ističe da će i dalje insistirati na projektima i programima iz realnog sektora.

Ova stranka od institucija BiH očekuje stabilan pravni okvir koji će, na principima vladavine prava, omogućiti sigurnost investicija, ali i svakog građanina. 

"U okvirima procesa pristupanja EU, DNS posebno insistira na usvajanju mehanizma koordinacije koji će uvažiti unutrašnju strukturu, složeni politički sistem BiH i političku odgovornost predstavnika Republike Srpske i drugih političkih zajednica u BiH i na toj osnovi ubrzati evropski put", ističe DNS. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije