BiH

DNS Zvornik: Smjena Čubrilovića nije konačna

DNS Zvornik: Smjena Čubrilovića nije konačna
Foto: Arhiva | DNS Zvornik: Smjena Čubrilovića nije konačna

ZVORNIK - Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) Zvornik zaključio je da je odluka Predsjedništva DNS-a u Banjaluci o smjeni Nedeljka Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a pogrešna i štetna po interese stranke i da bi Glavni odbor DNS-a trebalo da je poništi na prvoj narednoj sjednici.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Zvornik Spomenka Stevanović rekla je novinarima nakon sjednice da zvornički DNS izražava stav da na prvoj sjednici Glavni odbor DNS-a donese odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora koji će rezultirati održavanjem vanredne Skupštine DNS-a.

"Na ovoj skupštini treba izabrati novo rukovodstvo DNS-a s ciljem stabilizacije stranke i njeno vraćanje izvornim principima na kojim je godinama građena", rekla je Stevanovićeva.

Ona je izrazila očekivanja da će Glavni odbor DNS-a stati uz Čubrilovića.

"Čubrilović je prosto bio posljedica nekih stvari koje se dešavaju dvije godine u stranci, a to su tajkunizacija i priliv ogromnog broja malih ljudi na velika vrata", naglasila je Stevanovićeva.

Ona je ponovila da smjena Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a nije konačna sve dok ne bude verifikovana na Glavnom odboru DNS-a.

"Ubijeđana sam da neće biti verifikovana na Glavnom odboru jer ako bude verifikovana članstvo će se opredijeliti za dalju tajkunizaciju stranke, a ukoliko ne bude verifikovana, sigurna sam da neće, DNS će se opredijeliti da se vrati onim principima na kojima je godinama građen", pojasnila je Stevanovićeva.

Mladi DNS-a podržavaju Pavića

Organizacija mladih DNS-a daje bezrezervnu podršku predsjedniku stranke Marku Paviću jer je svjesna toga da je postignuti rezultat na proteklim opštim izborima najbolji do sada, prije svega, baziran na njegovoj viziji.

"U vezi sa trenutnim dešavanjem u stranci, očekujemo da će predsjednik Pavić svojom mudrošću spriječiti svaki pokušaj da DNS krene nekim putem koji bi bio suprotan jednoglasno usvojenoj Programskoj platformi", navodi se u saopštenju mladih DNS-a.

Ostvareni izborni rezultat, dodaje se u saopštenju, nedvosmislena je potvrda da je Programska platforma DNS-a postavljena na objektivnim osnovama i da su birači prepoznali poruke kojima se DNS profiliše u stranku koja u centru svog političkog djelovanja ima čovjeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije