BiH

DNS očekuje podršku Banjalučana

DNS očekuje podršku Banjalučana
DNS očekuje podršku Banjalučana

BANJALUKA- Demokratski narodni savez /DNS/ očekuje značajnu podršku građana Banjaluke za parlament Srpske i dva poslanička mjesta iz ove izborne jedinice, kao i jedno poslaničko mjesto u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rečeno je na predizbornom skupu stranke u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Petrićevac.

Nosilac liste Koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici tri Nedeljko Čubrilović izrazio je očekivanje da će DNS nakon izbora biti odlučujući faktor u kreiranju svih važnih odluka za Republiku Srpsku.

"U osnovi našeg programa je ekonomski razvoj Republike Srpske, stvaranje uslova za zapošljavanje mladih i rješavanje socijalnih pitanja", rekao je Čubrilović, istakavši da DNS od svog programa godinama ne odstupa, što će biti slučaj i u narednom mandatu.

Prema njegovim riječima, domaće zakonodavstvo je, uglavnom, dobro, ali su oni koji ga provode zaduženi da obezbijede i disciplinu, kako finansijsku, tako i radnu.

"Klima na terenu je dobra, a od naših kandidata i aktivista zavisi da li ćemo tu klimu pretvoriti u rezultat", rekao je Čubrilović.

Kandidat ove koalicije za Narodnu skupštinu Boran Bosančić rekao je da DNS očekuje 12 poslaničkih mjesta u republičkom parlamentu i dva u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"U našoj izbornoj jedinici očekujemo dva poslanika u Narodnoj skupštini i jednog poslanika u Predstavničkom domu", rekao je Bosančić.

On je dodao će se DNS zalagati za bolju finansijsku disciplinu, što će omogućiti bolje funkcionisanje institucija, te pomoći i u rješavanju problema socijalno ugroženih.

Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u izbornoj jedinici 1B Srđan Radulj rekao je da je interes Republike Srpske iznad ličnog interesa kandidata DNS-a.

On je dodao da se u BiH treba postići konsenzus, ali u skladu sa normama Dejtonskog sporazuma.

Članovi Mjesnog odbora DNS-a Petrićevac organizovali su danas i humanitarni turnir u malom fudbalu, čiji će prihod biti namijenjen za socijalno najugroženije porodice i liječenje teško oboljelih sestara Tatjane i Milane Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije