BiH

DNS stranka iz naroda

DNS stranka iz naroda
DNS stranka iz naroda

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a, ubijeđen je da će nakon 12. oktobra, na osnovu izbornih rezultata, ova stranka dobiti mjesto predsjednika Vlade RS.

Čubrilović, koji je i nosilac liste iz Izborne jedinice tri, za Narodnu skupštinu RS, ispred koalicije DNS - NS - SRS rekao je pred više stotina mještana Piskavice da je uvjeren u pobjedu ove koalicije i da Vlada RS neće moći da se formira bez DNS-a.

"S obzirom na sve što smo dosad uradili, a DNS ima rezultate i djela iza sebe, očekujemo dva poslanika iz ove izborne jedinice, odnosno 12 poslanika u Narodnoj skupštini RS", rekao je Čubrilović okupljenim mještanima ovog kraja, izražavajući zadovoljstvo radom članstva i simpatizera na terenu u predizbornoj kampanji.

On je rekao da je to znak da je DNS narodna stranka, koja svakodnevno ima kontakt s građanima, a da je tribina u Piskavici prilika da se istakne principijelna politika DNS-a.

Na ovoj tribini prezentovane su i osnovne smjernice stranke, koje se temelje na ekonomskim pitanjima, borbi protiv kriminala i korupcije i rješavanju pitanja nezaposlenosti i socijalna tematika.

Mještanima Piskavice obratio se i Srđan Radulj, kandidat koalicije DNS - NS - SRS za Parlamentarnu skupštinu BiH, koji je istakao važnost izbora jer se njima biraju ljudi koji će svojim znanjem i sposobnošću braniti interese RS u Sarajevu.

"Koristim ovu priliku da vam kažem da sam posebno ponosan na činjenicu što sam se u ovom mandatu založio da 9. januar, Dan RS, bude neradni dan za predstavnike srpskog naroda u institucijama BiH", podsjetio je Radulj.

Okupljenim građanima Piskavice obratili su se i Milenko Vučeta i Anka Šmitran-Đurić, kandidati za paralment BiH, te Aleksandra Balaban, Boran Bosančić i Mira Popović, kandidati za poslanike u NS RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije