BiH

DNS u subotu dobija organizaciju žena

DNS u subotu dobija organizaciju žena
DNS u subotu dobija organizaciju žena

BANJALUKA - Izborna skupština Organizacije žena Demokratskog narodnog saveza /DNS/ biće održana u subotu, 12. aprila, u Banjaluci, a prisustvovaće joj 390 delegata iz svih gradskih i opštinskih odbora u Republici Srpskoj, najavila je potpredsjednik stranke Spomenka Stevanović.

Ona je rekla da će Glavni odbor Organizacije žena brojati 39 članica, te naglasila da Organizacija žena nije nikakvo posebno tijelo unutar DNS-a, nego dio stranačke strukture.

Stevanovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakla da DNS posvećuje veliku pažnju ženama, o čemu govori podatak da su od šest članova Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini, četiri žene, a od dva ministra iz ove stranke u Vladi Srpske jedna je žena.

"Naša je inicijativa u Narodnoj skupštini da Vlada razmotri mogućnost da Fond za dječiju zaštitu plaća u potpunosti naknadu plata porodiljama, jer smatramo da ne treba poslodavci da vode politiku nataliteta, nego država", napomenula je Stevanovićeva.

Ona je dodala da je DNS inicirao donošenje Zakona o mobingu, koji je usvojen prošle godine, te da će zahtijevati da novi zakon o radu posebno zaštiti prava trudnica u Republici Srpskoj.

Govoreći o predstojećim izborima, Stevanovićeva je navela da DNS gaji veliki optimizam, koji su obezbijedili dosljednim poštovanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, stavom da nema prenošenja nadležnosti, zalaganjem za razvoj ekonomije, kao i stavom da je nedopustiva privatizacija prirodnih bogatstava.

DNS, tvrdi Stevanovićeva, očekuje da nakon predstojećih izbora bude u novoj vlasti u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije