BiH

DNS za rasterećenje privrede

DNS za rasterećenje privrede
DNS za rasterećenje privrede

BIJELJINA - DNS se zalaže za rasterećenje privrede kroz racionalizaciju poreza i doprinosa, rekla je član Gradskog odbora DNS-a Bijeljina Rada Baričanin.

Ona je navela da je DNS prva stranka koja je u javnost izašla sa jasnim prijedlozima kako država treba da olakša privrednicima da se izbore sa teškom ekonomskom situacijom. 

"DNS u svojoj političkoj platformi predlaže cio niz mjera, čijim provođenjem kao društvo možemo da izađemo iz ekonomske krize", rekla je Baričaninova na konferenciji za novinare u Bijeljini. 

Ona kaže da se ekonomski rast i povećanje standarda života može postići, prije svega, kroz povećanje zaposlenosti, oslanjajući se na domaće resurse i proizvodnju, na jačanje partnerstva privatnog i javnog sektora, većim investiranjem države u proizvodne kapacitete, kao i subvencionisanjem zapošljavanja.

Član Gradskog odbora DNS Vesna Stojak-Lukić ocijenila je da je "aktuelna društveno-politička situacija u Republici Srpskoj i BiH veoma osjetljiva i da su pred građanima, ne samo Srpske i BiH, nego i regiona, četiri sudbonosne godine". 

"Naše društvo je opterećeno višedecenijskim problemima siromaštva, nezaposlenosti, kriminala i korupcije, etničkih i vjerskih podjela", rekla je Lukićeva i dodala da u ovakvoj "situaciji ljudi, posebno mladi, ne vide perspektivu".

Ona kaže da mladi žele da odu sa ovih prostora, jer imaju brojne nedoumice u pogledu materijalne egzistencije, bezbjednosti, te da je veoma važno da u narednom periodu prioritetno budu donesene odluke koje bi ovo spriječile. 

Član Gradskog odbora DNS-a Biljana Stajić rekla je da ova stranka pridaje veliku važnost ulozi žena u politici i društvenom životu, te da je to vjerovatno razlog što se sve veći broj žena učlanjuje u DNS.

Ona navodi da se DNS zalaže da žene preuzimaju odgovornost u politici, privredi i ostalim djelatnostima, jer to zaslužuju kao osnovni stub zdrave i funkcioinalne porodice, a time i društva u cjelini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije