BiH

Da li će Sarajlić zbog napada na Ahmetovića biti smijenjen?

Da li će Sarajlić zbog napada na Ahmetovića biti smijenjen?
Da li će Sarajlić zbog napada na Ahmetovića biti smijenjen?

SARAJEVO - Sjednica Predsjedništva SDA biće održana danas, a prva tačka dnevnog reda biće smjena šefa Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Asima Sarajlića, piše bh. novinska agencija Patria.

Sarajlićevu smjenu zatražila su četiri zastupnika SDA Šemsudin Mehmedović, Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović nakon što je u prostorijama Kluba SDA u toku pauze sjednice 30. juna došlo do fizičkog napada Sarajlića na Ahmetovića.

Inače, četvorica zatupnika još od Kongresa održanog 26. maja ove godine izrazili su nezadovoljstvo atmosferom u SDA i izborom pojedinih kadrova u strukture stranke, a ovaj slučaj samo je bila kap koja je prelila čašu te su od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića zatražili smjenu Asima Sarajlića.

Sarajlić je i potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije, a kako je nakon sastanka sa četvoricom zastupnika održanog 22. septembra 2015. godine kazao Izetbegović o Sarajliću i njegovom postupku očitovat će se stranački organi.

– O tome ćemo razgovarati na sjednici Predsjedništva stranke i to je jedna od prvih tačaka. Asim Sarajlić je kazao da nije želio napasti Sadika Ahmetovića, ali mi ćemo svakako o tome razgovarati i organi stranke će donijeti konačnu odluku. Ne bih dakle ishitreno govorio o eventualnim sankcijama ili onome što će organi stranke odlučiti – rekao je tada Izetbegović.

Nakon sjednice Predsjendištva biće održana i press konferencija s početkom u 19 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije