BiH

Dačić: Saradnjom protiv radikalizacije

Dačić: Saradnjom protiv radikalizacije
Dačić: Saradnjom protiv radikalizacije

BEOGRAD- Predsjedavajući OEBS-a Ivica Dačić izjavio je nakon dvodnevne posjete BiH da zemlje regiona mogu mnogo da dobiju radeći na zajedničkoj budućnosti, provodeći reforme i suzbijajući prijetnje, kao što je radikalizacija.

Dačić je naglasio da reforme doprinose toleranciji u društvu i još jednom izrazio saučešće povodom terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, saopšteno je iz OEBS-a.

"Borba protiv radikalizacije biće prioritet saradnje između srpskog predsedavanja OEBS-om i predsjedavanja Komitetom ministara Savjeta Evrope koje od maja preuzima BiH", rekao je Dačić.

On je naglasio da će ta saradnja biti jedinstvena prilika da se pokaže koliki je napredak postigao zapadni Balkan u izgradnji bolje budućnosti - prevazilazeći izazove prošlosti.

"Ponovna izgradnja poverenja u regionu je vodeći princip za predsedavanje Srbije OEBS-om", rekao je Dačić.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije, istakao je i značaj procesuiranja ratnih zločina i naveo da je to suštinsko za unapređenje međuetničkog dijalog i povjerenja.

"Svi počinioci moraju biti izvedeni pred lice pravde", rekao je Dačić i pohvalio saradnju tužilalaca za ratne zločin u regionu.

Dačić se tokom posjete BiH sastao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom, članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegović i Draganom Čovićem, ministrom spoljnih poslova Igorom Crnatkom i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem, nevedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije