BiH

Damir Mašić: Ostavku ću podnijeti na sjednici Predsjedništva SDP-a

Damir Mašić: Ostavku ću podnijeti na sjednici Predsjedništva SDP-a
Damir Mašić: Ostavku ću podnijeti na sjednici Predsjedništva SDP-a

SARAJEVO - Činjenice su jasne. Niko ne gaji iluzije - Socijaldemokratska partija je na proteklim izborima zabilježila katastrofalan rezultat. U SDP-u sam od 1997. i ne sjećam se da smo imali slabiju podršku birača', kaže Damir Mašić, član Predsjedništva SDP-a.

On smatra da je ovo težak period za partiju i da su nužno potrebne strukturalne reforme u stranci, piše Radiosarajevo.ba.

"Ne mislim tu samo na predsjednika, već na kompletne organe stranke od vrha do dna. Izborni rezultat bio je grozan, odgovornost je i kolektivna i pojedinačna, i vrijeme je da stranka napravi promjene. Hoćemo li iz svega izaći jači? Teško je reći, ali želim da vjerujem da hoćemo. Mnogo je ljudi, mladih i sposobnih, koji dosad nisu dobili pravu šansu. Mnogo teškog posla nas očekuje, ali sam sam optimista", dodaje.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku na sve funkcije u stranci, kao što su to već učinili Nermin Nikšić i Damir Hadžić, rekao je: "Ako kažem da su svi organi stranke odgovorni za ovaj rezultat, mislim tu, dakako, i na sebe kao člana Predsjedništva SDP-a. Ostavku ću podnijeti na sjednici Predsjedništva u ponedjeljak i očekujem da to urade i svi ostali članovi."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije