BiH

Dan odluke u SNSD-u i SDS-u

Dan odluke u SNSD-u i SDS-u
Dan odluke u SNSD-u i SDS-u

Sve nedoumice oko izbora najbližih saradnika Milorada Dodika, najveća stranka trebalo bi da razriješi u subotu. U Laktašima će da bude održan Glavni odbor SNSD-a, na koji se čeka još od majskog sabora.

Lider najveće stranke još ranije je rekao da postoji spisak potpredsjednika, ali imena i dalje krije od javnosti. Navodno se na tom spisku nalaze aktuelni potrpedsjednici Radovan Višković i Nikola Špirić, kao i neka nova imena poput Željke Cvijanović, Staše Košarca i Luke Petrovića. Svakako će najzanimljivije biti posmatrati hoće li Igor Radojičić prihvatiti ponudu partijskog šefa da postane potpredsjednik za kadrovska pitanja. Nakon posljednjih nesuglasnica sa Miloradom Dodikom, Igor Radojičić se nije izjašnjavao o svojim ambicijama, a na telefon se ni danas nije javljao. Većina SNSD-ovaca nije bila raspoložena da govori o Glavnom odboru.

“To vi morate pitati druge, ne mene. Ja sam član Glavnog odbora, sutra će vjerovatno biti rasprava, kao što i dolikuje demokratska, pa ćemo vidjeti šta će biti”, rekao je Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a.

Sutrašnji Glavni odbor SNSD-a biće najzanimljiviji stranački skup nakon prošlogodišnjih izbora jer su vladajuću, kao i najveću opozicionu stranku potresali brojni unutrašnji problemi. Dok u SNSD-u budu birali najuže rukovodstvo stranke, gradski odbor SDS-a u Banjaluci će pokušati da smiri strasti unutar svojih redova. Očekuje se ostavka Ognjena Tadića, koji se na telefon danas nije javljao, a atmosferu su dodatno podgrijali pojedini članovi stranke koji smatarju da u SDS-u ima kvalitetnijih kadrova za tu poziciju od Branka Blanuše. Možda će se i zbog toga za predsjednika Gradskog odbora SDS-a sutra najvjerovatnije kandidovati i Miroslav Petković i Predrag Vulin.

“Ukoliko SDS, odnosno gradski odbor ima bolje i kvalitetnije kadrove, koji su duže u stranci, najnormalnije bi bilo da su oni i kandidovani”, istakao je Branko Blanuša, kandidat za predsjednika Gradskog odbora SDS-a.

U posljednjih nekoliko mjeseci u javnosti je bilo dosta govora o unutrašnjim previranjima u dvije najveće stranke u Srpskoj. Nenad Stevandić i Igor Radojičić bili su najglasniji kritičari stanja u svojim partijama. Nenad Stevandić napustio je SDS, a Igor Radojičić se u javnosti više i ne oglašava.

(ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije