BiH

Danas oblačno sa kišom i pljuskovima, od utorka vedrije

Danas oblačno sa kišom i pljuskovima, od utorka vedrije
Danas oblačno sa kišom i pljuskovima, od utorka vedrije

BANJALUKA - Kiša, pljuskovi i grmljavina danas se očekuju u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH.

Tokom dana prevladavaće svježije i pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša i pljuskovi će češći biti na sjeveru, a najmanje kiše pašće u Hercegovini.

Postepeno razvedravanje očekuje se krajem dana prvo na zapadu, a tokom noći u ostalim krajevima.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 24, na jugu do 28 stepeni Celzijusovih.

Jutros u svim krajevima prevladava oblačno vrijeme sa kišom, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu je jutros bilo najtoplije; u 8 časova u Neumu su izmjerena 22 stepena, u Mostaru 21, a u Trebinju 20 stepeni.

U Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Bileći i Gradačcu bilo je 18 stepeni, u Zvorniku, Srebrenici, Višegradu, Zenici, Novom Gradu, Srpcu 17, u Tuzli, Ribniku, Šipovu i Jajcu 16, u Mrkonjić Gradu, Kneževu, Foči, Bihaću, Bugojnu, Livnu, Sarajevu 15, u Rudom, Nevesinju, na Mrakovici 14 stepeni, na Sokocu, u Gacku i u Kupresu jutros je izmjereno 13 stepeni, na Han Pijesku, Ivan-sedlu, u Kalinoviku i Istočnom Drvaru 12, na Čemernu i u Goraždu 11, a na Bjelašnici samo šest stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše i protekla 24 časa palo je u Šipovu i Mrkonjić Gradu - 10 litara po metru kvadratnom, u Rudom osam, u Istočnom Drvaru sedam, u Zvorniku i Višegradu šest, na Han Pijesku i u Ribniku četiri, u Kalinoviku, Srebrenici, Prjedoru i na Mkrakovici tri litra po metru kvadratnom.

Kiša je padala i u Bijeljini, Novom Gradu, Foči, na Sokocu, u Banjaluci, Nevesinju, Gacku, Srpcu.

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, gdje se očekuje povremena kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature će se kretati od 9 do 14, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 20 do 25, na jugu od 26 do 30 stepeni.

U utorak se u jutarnjim satima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana postepeno razvedravanje. Jutarnje temperature će iznositi od 9 do 14, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 22 do 27, na jugu od 26 do 31 stepen.

U srijedu će biti pretežno sunčano. Jutarnje temperature će se kretati od 10 do 16, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Jutarnje temperature će iznositi od 11 do 17, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 27 do 33 stepeni, saopšteno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije