BiH

Davidi informisao Ivanića o evropskim zaključcima

SARAJEVO - Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renco Davidi zvanično je informisao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića o sadržaju zaključaka usvojenih na sastanku Savjeta za spoljne poslove u Briselu.

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da je Ivanić iznio svoj pogled na planirane aktivnosti na pripremi zajedničke izjave, i izrazio nadu da će ovaj posao biti uspješno okončan u skladu sa očekivanjima.

Savjet za spoljne poslove EU izrazio je juče jasnu podršku evropskoj perspektivi BiH i pozdravio novu inicijativu za revitalizaciju reformskog procesa.

"Savjet je saglasan u vezi sa obnovljenim pristupom EU prema BiH na njenom putu ka EU, tokom kojeg će morati biti ispunjeni svi uslovi, uključujući primjenu odluke `Sejdić-Finci", navodi se u zaključcima sa jučerašnjeg sastanka.

Jučerašnjim zaključcima Savjeta za spoljne poslove zvanično je inicijativa o BiH koju su pokrenuli ministri inostranih poslova NJemačke Frank Valter Štajnmajer i Velike Britanije Filip Hamond postala inicijativa EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije