BiH

Definisati konačnu graničnu liniju između Srbije i BiH

Definisati konačnu graničnu liniju između Srbije i BiH
Definisati konačnu graničnu liniju između Srbije i BiH

BEOGRAD - Ministri spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i BiH Igor Crnadak su na sastanku u Beogradu ukazali na potrebu rješavanja preostalih otvorenih pitanja između dvije zemlje, i u tom kontekstu posebno je apostrofirano definisanje konačne granične linije između Srbije i BiH.

Crnadak je pozvao ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića u bilateralnu posjetu - saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku je obostrano konstatovano da su odnosi dvije zemlje dobri, kao i da su u prethodnom periodu postignuti značajni pomaci u rješavanju otvorenih pitanja, kao što je slučaj sa aktivnostima na dovršetku procesa sukcesije diplomatsko-konzularne imovine bivše Jugoslavije.

Naglašeno je i da je narednom periodu potrebno nastaviti i intenzivirati međusobne kontakte na najvišem političkom nivou i dati dodatni impuls proširenju ukupne saradnje.

Sastanak Dačića i Crnatka održan je u okviru susreta visokih delegacija koje su predvodili premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije