BiH

Delegacija EU: Budućnost BiH grade oni koji donose teške odluke

Delegacija EU: Budućnost BiH grade oni koji donose teške odluke
Foto: Ilustracija | Delegacija EU: Budućnost BiH grade oni koji donose teške odluke

SARAJEVO - EU čvrsto vjeruje da je potrebno da zvaničnici u BiH donesu tešku odluku i usvoje set zakona o akcizama koji će donijeti dugoročne rezultate poput novih auto-puteva, unapređenja lokalnih puteva, izvoza, rasta i radnih mjesta kako se BiH bude kretala na svom evropskom putu, saopšteno je danas iz Delegacije EU u BiH.

"Jednostavno rečeno, BiH bi se trebala povezati sa svojim budućim partnerima za potrebe međusobne trgovine i napretka. A njeni partneri su sa svoje strane obezbijedili više od milijarde evra kako bi pomogli BiH da se pokrene", ističe se u saopštenju.

Iz Delegacije EU u BiH preciziraju da je vrijednost ovog iznosa jednaka iznosu povećanih akciza za period od 12 do 15 godina.

"Nadamo se da će izabrani zvaničnici u BiH uzeti ove činjenice u obzir. Ovo pitanje je sada preraslo u važan trenutak za BiH", naglašava se u saopštenju.

Navodeći da budućnost BiH grade oni koji su sposobni vidjeti dalje od uskopolitičkih interesa iz Delegacije EU podsjećaju da su se svi političari lideri i stranke na ovo obavezali potpisivanjem izjave o opredjeljenju za provođenje reformi u februaru 2015. godine.

"Građani u BiH zaslužuju da ih zastupaju oni koji na umu imaju njihove najbolje interese i budući prosperitet, a sve stranke su se već ranije usaglasile da se ovi interesi najbolje ostvaruju što bržim napretkom na europskom putu", zaključuje se u saopštenju.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sutra bi trebalo da se izjasni o setu zakona o akcizama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije