BiH

Delegacija ruskog parlamenta 24. aprila u posjeti RS

Delegacija ruskog parlamenta 24. aprila u posjeti RS
Foto: N.N. | Delegacija ruskog parlamenta 24. aprila u posjeti RS

BANJA LUKA - Delegacija Savjeta Federacije Federalne skupštine Rusije boraviće u utorak, 24.aprila, u posjeti Republici Srpskoj.

Razgovaraće sa predsjednikom Miloradom Dodikom, a predviđeno je da se predsjednica Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, Valentina Matvijenko, obrati Narodnoj skupštini RS na svečanoj sjednici.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović sazvao je za sutra sjednicu Kolegija parlamenta povodom utvrđivanja termina održavanja svečane sjednice.

Valentina Matvijenko na funkciji predsjednice Savjeta Federacije gornjeg doma Federalne skupštine Ruske Federacije, nalazi se od septembra 2011. godine, a prije toga obavljala je dužnost gubernatora Sankt-Peterburga. Vršila je i funkciju zamjenika predsjednika Vlade Ruske Federacije. Stalni je član Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije.

Federalna skupština, parlament Ruske Federacije, je predstavničko i zakonodavno tijelo Ruske Federacije. Federalna skupština se sastoji od dva doma - Sjaveta Federacije i Državne Dume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije