BiH

Direkcija spremnija za zaštitu

Direkcija spremnija za zaštitu
Direkcija spremnija za zaštitu

SARAJEVO - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH uložila je mnogo u nabavku opreme i obuku svojih pripadnika koji su sada dosta osposobljeniji za zaštitu objekata institucija BiH i očuvanje javnog reda i mira, nego što su bili tokom demonstracija 7. februara kad je zapaljena i zgrada Predsjedništva BiH.

Čelnici Direkcije, direktor Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Uroš Pena i Mile Jurić, ovu ocjenu iznijeli su juče tokom neformalnog druženja sa novinarima.

"Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela štite ukupno 137 objekata. To su objekti institucija BiH, rezidencije i strana diplomatsko-konzularna predstavništva. Štitimo i više od 20 VIP ličnosti", precizirao je Pena.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije, kazao je da su, uz obuku pripadnika i modernizaciju opreme, potpisivanjem sporazuma unaprijedili i saradnju sa policijskim agencijama u BiH.

"Takođe, u okviru međunarodne policijske saradnje sedmično imamo 50.000 upita", dodao je Vilić.

Naglasio je da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH izuzetno cijeni rad medija u BiH.

"Vaš profesionalni angažman smatramo važnim korektivom našeg rada. Vi ste i naša ključna spona sa javnosti koja bez vas ne bi bila upoznata o našem radu", dodao je Vilić.

Direkcija bi, prema sistematizaciji, trebalo da ima 1.268 zaposlenih, a trenutno je njena kadrovska popunjenost manja od 70 procenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije