BiH

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela da sačini analizu

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti BiH zadužilo je Direkciju za koordinaciju policijskih tijela u BiH da do petka, 14. juna, sačini sveobuhvatnu analizu i informaciju u vezi sa nedavnom blokadom ljudi u zgradi institucija BiH.

Iz Ministarstva bezbjednosti saopšteno je da će nakon toga Direkcija, resorno ministarstvo i Savjet ministara BiH izvršiti analizu i dati hitan prijedlog mjera, kako bi se izbjegle dugogodišnje manjkavosti bezbjednosnog sistema na nivou BiH i unutar Federacije BiH /FBiH/.

U saopštenju se navodi da će se ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić danas sastati sa ministrima federalnog i MUP-a Kantona Sarajevo, a da će se narednih dana sastati i sa ostalim kantonalnim i entitetskim ministrima, te sa direktorima nadležnih policijskih agencija, radi što potpunijeg sagledavanja proteklih događaja i preduzimanja mjera na zaštiti funkcionisanja organa BiH.

Ministarstvo bezbjednosti BiH konstatuje da "u demonstracijama građana nije bilo nacionalnih predznaka", te poručuje da postoji stabilan ambijent za rad i sve garancije bezbjednosnih službi da institucije BiH, u skladu sa Ustavom BiH, rade svoj posao u Sarajevu.

Nekoliko stotina demonstranata je u Sarajevu, zahtijevajući donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju, u četvrtak, 6. juna, držalo pod blokadom zgradu instutucija BiH, u kojoj se nalazilo oko 1.500 ljudi, među kojima je i 350 stranih državljana, te trudnice i bolesni. Evakuacija je izvršena u petak, 7. juna, oko 4.00 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije