BiH

Đokić: Borci najviše doprinijeli nastanku Srpske

Đokić: Borci najviše doprinijeli nastanku Srpske
Đokić: Borci najviše doprinijeli nastanku Srpske

BANjALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić naglasio je, povodom Dana boraca i Prvog srpskog ustanka, da su za nastanak Srpske najveći doprinos dali borci otadžbinsko-odbrambenog rata.

"Srpska je privržena zaštiti svih tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i poštovanju boraca i zaštiti njihovog statusa", rekao je Đokić Srni u Banjaluci nakon Svete arhijerejske liturgije i parastosa poginulim borcima u otadžbinsko-odbrambenom ratu.

On je naveo da institucije Republike Srpske, u skladu sa trenutnim mogućnostima, pomažu zbrinjavanje boračke populacije.

Ministar Đokić ocijenio je da je za sve građane Srpske izuzetno važno obilježavanje Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

"Obilježavanje Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka simbolizuje našu privrženost borbi za slobodu i ravopravnost srpskog naroda, ali i za nastanak i očuvanje Srpske", istakao je Đokić.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, predstavnici Boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Srpske i predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

U okviru obilježavanja Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanaka, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Aleksandar Džombić položiće vijenac na Spomen-obilježje poginulim borcima na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci.

Polaganje cvijeća na Spomen-obilježju na groblju Sveti Pantelija planirano je za 11.15 časova.

Predsjednik i premijer Srpske prisustvovaće i svačanoj akademiji zakazanoj u 13.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije